Byggeriet er i gang.

Så er det blevet jul, og ligesom sidste år startede jeg et nyt kajakbyggeri juledag, som her i familien er belagt med den tradition at vi alle må gøre lige hvad vi har lyst til. Sidste år startede jeg på Gejrfuglen, som blev færdig her i sommers, og i år bliver det så til “Petrel”. Begge er designet af amerikaneren Nick Shade og bygget efter de mål der kan findes i hans to bøger om stripbygning.

Denne kajak er til min store søn Johannes på 15 år, og da han er bidt af en gal kajaksurfer, skal det jo være en kajak med karakteristika der passer godt til Cold Hawaii. Nick Shade beskriver selv kajakken således:

“Early sailors thought the Storm Petrel could walk on water. Named after Saint Peter, petrels are small birds that feed at sea by fluttering just above the swell with their feet tip-toeing across the water. Like its bird namesake the Petrel kayak is at home at sea where it can dance among the waves.

Designed as a responsive, light-weight boat suitable for day trips in rough water it is equally at home poking into sheltered estuaries or exploring the shore of isolated coves. This design will carry a large paddler through rough conditions yet it is small enough to be easily handled by petit kayakers. With a form inspired by the Inuit inventors of kayaking, the Petrel will appeal to devoted Greenland-style paddlers without being intimidating to novice sea kayakers.”

Du kan følge byggeriet hen over foråret her på siden, og hvis du er interesseret i de to andre kajakker jeg har bygget kan du finde dem via hovedsiden for Glædeby Småbådsværft.

Lige nu er status, at jeg har fået overført alle målene fra bogen til computeren, skrevet tegningerne ud og limet dem fast på to stykker MDF-plade med spraylim.

Derefter er formene blevet groft savet ud med en stiksav og derefter blevet renskåret på en dekupørsav. Jeg har været så heldig at jeg har kunnet låne skolens sløjdsal her i juleferien, og det er jo fantastisk med så store omgivelser. Når byggeriet får alvor starter bliver det på mit eget lille bitte værksted, hvor der lige præcis er plads til en 17 fods kajak hvis den står lidt på skrå. 

Iøvrigt har Johannes (med lidt af et ulvegrin), døbt sin kommende kajak “Stripperen” og drømmer om at navnet skal skrives med halvnøgne damer.

Lige nu venter jeg på at værkstedet skal holde op med at være spisekammer for julemaden, og  imens skal jeg have gjort rygraden klar. Jeg bruger den samme jernstang som til de to andre byggerier, men jeg er blevet inspireret til et par ændringer på Nick Shades blog, hvor han meget passende er i gang med at lægge videoklip af byggeprocessen for en kajak magen til min.

Explore posts in the same categories: Ikke kategoriseret

2 kommentarer på “Byggeriet er i gang.”


 1. Hej Steffen
  Du kan bare ikke stoppe.
  Kender du forresten denne side: http://clearstreamwood.com/WordPress/projects/2010-neytiri-hnh/final-outfitting ? Dan bygger kajakker man ikke nænner at bruge. Men flotte er de.

  Jeg glæder mig til at følge byggeriet og ikke mindst navngivningen;-)

  • kajakbygger Says:

   Ja det er gået lidt i blodet, jeg er helt sikker på at jeg var gået ned med stress og alt muligt andet dårligt sidste forår hvis det ikke var fordi jeg havde mulighed for at nyde kajakbyggeriets glæder. Ikke at det er det store problem lige nu, men man må jo hellere forbygge end at helbrede, ikke sandt. Jeg kender iøvrigt godt Dans side, han er meget aktiv på Nick Shades forum, og jeg følger med i hans projekter der, og jeg har ingen forhåbninger om at konkurere med hans vildt flotte byggerier


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: