Ret ryggen og tal sandhed!

Løse afstandsstykker er nemme at arbejde med. De er 29,3 cm lange så de sammen med formen bliver 30,5 hvilket er præcis en fod.

I min drengetid i FDF blev kredsmøderne altid afsluttet med at kredslederen så alvorligt på os og sagde: “Ret ryggen og tal sandhed!”. Svaret var selvfølgelig: “Altid rank og sand”

Det var tider, men har måske ikke så meget med kajakbyggeriet at gøre, bortset fra at jeg har fået kajakkens rygrad gjort klar og er begyndt på at sætte formene op. Jeg bruger den samme rygrad som til Gejrfuglen, men eftersom Nick Shade er begyndt at bruge en anden måde end han beskriver i sine bøger, så synes jeg at jeg ville følge trop, og det krævede at jeg fik skåret lidt i rygraden.

Formene løst opsat, set fra agter

Jeg bruger en jernprofil på 40×60 mm og med 3 mm godstykkelse krævede det et par skiver at halvere stangen på langs 30 cm i hver ende. Men det er arbejdet værd, for det ser ud til at endeformene bliver meget lettere at gøre fast på denne måde end det klamperi jeg lavede på Gejr 1.

Sidste gang limede jeg træstykker fast på jernstangen for at have noget at fæstne formene til, men nu arbejder jeg med løse afstandsstykker, og det er bare 10 gange lettere.

Fordækket uden endeform. Der bliver ikke meget plads tilbage i værkstedet når endeformene kommer på

Foreløbig er formene ikke linet op og spændt fast for jeg mangler lige at få endeformene lavet, men det bliver der nok tid til i løbet af weekenden.

Explore posts in the same categories: Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: