Petrel – The movie

Et langskud ind gennem døren til værkstedet, så man kan se hele opsætningen.

Så er stripperen klar til at blive strippet. Alle forme sidder hvor de skal, endeformene er monteret, hvilket var den rene barneleg i forhold til sidste gang, og så har jeg lavet det, der på engelsk bliver kaldt “inner stems”. Jeg ved ikke hvad det hedder på dansk, men det er et stykke træ som listerne bliver limet fast til i enderne af kajakken.

Den forreste "inner stem". Limet på med limpistol, så det senere kan lade sig gøre at bryde forbindelsen til resten af endeformen

På den måde får man en stærkere afslutning, i forhold til den metode hvor man lader listerne krydse hinanden, og kun bruger en ydre “stem-liste”.

Det skulle i øvrigt også spare en arbejdsgang og noget epoxy, når jeg når så langt at jeg skulle have fyldt spidsen med epoxy. Det er nemlig ikke nødvendigt med “inner stem”

For at gøre plads til stem-stykkerne skal der saves af endeformene, og så er det bare lykken med en "japaner-sav"

Nu kunne jeg selvfølgelig godt udbrede mig længe om hvordan jeg gør de enkelte dele af byggeriet, men jeg er i den heldige situation at designeren “him self” – Nick Shade, selv er i gang med at bygge en Petrel, og samtidig laver små instruktive videoklip, som han lægger ud på sin blog. Så vil du se mere om hvordan teknikken i byggeriet er, så kan du kigge mesteren over skulderen via dette link til filmen om opsætningen af formene.

Det kilestykke, som presser formene ud mod begge ender

Det har været en interessant opgave at gøre tingene på en ny måde, så det er blevet til lidt flere billeder end jeg plejer, men det gør vel ikke noget.

Det sidste afstandsstykke inden endeformen er låst med to bolte, som går igennem rygraden

 

 

 

Nu skal jeg bare have lidt mere tøvejr, så jorden kan blive bar og jeg kan få et stabilt underlag for saven, så skal der laves strips. Den slags kan jeg nemlig ikke lave indendørs på det lille værksted, uden at støve helt til. Der skal bruges et sted mellem 300 og 400 løbende meter, så det er bare med at få gang i saven.

Explore posts in the same categories: Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: