So much (better than) last year!

Der er ikke meget prof ved denne opsætning, men det virker fint med håndholdt featherboard

Så er der skåret strips!

Det var som sædvanlig et lidt ensformigt, støvet og larmende projekt, men det blev alt sammen overskygget af, at jeg fik lov at mærke forskellen på hobbymaskiner og prof-maskiner. Egentlig gik jeg jo og ventede på at det skulle blive tøvejr så jeg kunne får stillet min rundsav op udenfor, men i frustrationen over at gårdspladsen blev mere og mere glat i stedet, spurgte jeg pedellen på min kones skole om jeg kunne låne sløjdsalens rundsav. Han er en flinker mand, så jeg har skåret strips uden hjælp, og med et meget pænere resultat end sidste år.

Når vi nu er ved det med hobby kontra prof så gør Nick Shade det så med automatisk fremtræk, og med sortering af strips, så han kan lave “bookmatch”.

Farveforskellen mellem de enkelte planker ses tydeligst på det tørre træ

Jeg er slet ikke ude i den slags finesser, men alligevel har jeg sørget for at holde styr på hvilke planker mine strips kommer fra. Udgangspunktet var nemlig 6 mahogniplanker på 5,5×13 cm, og da de først var blevet høvlet viste det sig at der var temmelig stor forskel på farven. Det gør ikke noget men forskellen er alligevel så stor at jeg ikke bare vil blande farverne uhæmmet. Johannes er ikke så meget for striber, så han havde oprindeligt ønsket sig hele kajakken i mahogni med en enkelt tynd lys stribe midt gennem båden og ved overgang mellem dæk og skrog. Nu bliver der plads til mere leg, hvilket jeg slet ikke er ked af, for så kan jeg øve mig på at lave felter og bugtninger osv.

kameraet snyder lidt men farverne kommer tættere på hinanden når træet får olie (eller epoxy)

 

Explore posts in the same categories: Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: