Slut med snyderiet

Snydestrips i boven

Så blev jeg endelig færdig med at klare buerne i bov og agterspejl. Det er et sådan et rart job selvom det tager lidt tid. Af en eller anden grund er jeg begyndt at bygge uden hæfteklammer hvilket selvfølgelig gør processen endnu langsommere, fordi limen skal tørre inden man kan sætte den næste liste på.

Der er ikke nær så meget sving i agterspejlet, så der skal også færre lister til.

Der er mange holdninger til det med at bruge hæfteklammer, fordi det selvfølgelig giver en række huller i træet, som kan være synlige, specielt i lyst træ. I mahogni er de ikke til at få øje på, så jeg havde egentligt sagt til mig selv at den metode ville jeg ikke ændre på.

Alligevel har jeg ikke haft min hæftemaskine fremme endnu, og det hygger jeg mig egentlig med. Det er nok noget med at Nick Shades videoer viser en metode, og da jeg nu bygger den samme båd, så har jeg så også brugt den samme metode.

Apropos Nick så kan man se hans video af den del af byggeriet jeg er færdig med her. Det eneste jeg gør anderledes er at jeg ikke bruger en kniv til at grovspidse listerne. Jeg bruger kun høvl, så har jeg helt kontrol over processen.

Malertape kan sagtens holde listerne sammen, men det er svært at fjerne bagefter

Nick bruger malertape til at holde listerne sammen mellem formene, og det gør jeg selvfølgelig også, men der er jeg nu på jagt efter en anden løsning, for tapen hænger godt fast i limen, og så er der mere at skrabe af senere. Det må kunne gøres med noget andet.

Det ser jeg på når jeg nu går i gang med at strippe op til den kant der er på skroget. Det er det næste mål, og det kommer nok til at tage et par uger, der er jo også andet, der skal passes.

 

Explore posts in the same categories: Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: